Tort Saint Honore cu iaurt si fructe

de silvi0ara in Torturi, 25 Mar 2011 | 6420 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • 150g faina
  • un praf de sare
  • 1 lingurita zahar
  • 125g unt
  • 250g lapte
  • 4-5 oua
  • Crema:
  • 500g iaurt
  • 200g smantana
  • 500ml frisca
  • 150g zahar
  • 450g fructe de padure congelate
  • 3-4 linguri zahar
  • 15g gelatina
  • Pentru ornat:
  • Capsuni sau fructe de padure

 

Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Saint Honore cu iaurt si fructe:

Se pune la fiert laptele,sarea,zaharul si untul,se lasa sa dea in clocot,apoi se adauga faina dintr-o data si se amesteca pana ce aluatul se desprinde de pe fundul vasului.Se lasa sa se racoreasca,apoi se inglobeaza pe rand ouale,se bate aluatul pana ce straluceste. 2/3 din cantitatea de aluat se spriteaza sub forma de cercuri concentric pe fundul unei forme rotunde de tort,tapetata cu hartie pergament, si se coace la cuptorul incins la 180g,35 de minute.Se scoate si se lasa la racit.Restul de aluat se spriteaza sub forma de rozete pe tava dreptunghiulara.Se coc 25-30 de minute.Intre timp pregatim crema;

Se pun fructele la foc impreuna cu cele 3-4 linguri de zahar si le lasam sa dea cateva clocote sa mai scada zeama lasata de fructe,apoi le pasam bine cu blendarul.Gelatina se inmoaie si se dizolva la foc mic.Se amesteca iaurtul cu smantana si zaharul, apoi inglobam fructele pasate si racite,iar apoi punem gelatina. Lasam 10-15 minute la rece sa se intareasca putin,apoi adaugam frisca batuta bine(eventual se poate folosii si un intaritor pentru frisca).Din aceasta crema oprim cateva linguri ca sa umplem gogoselele.

Se aseaza pe un  platou blatul racit,si se aseaza de jur imprejur inelul formei de tort.Se aseaza crema pe blat,se niveleaza frumos si se lasa la rece pana se mai intareste putin,apoi se aseaza de jur imprejur rozetele de aluat umplute cu crema pastrata, iar in central tortului punem capsuni taiate.Se pot folosii orice fel de fructe de padure.Se da tortul la frigider,cateva ore,dupa care scoatem inelul si pudram rozetele cu zahar pudra.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Saint Honore cu iaurt si fructe" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Tort Harley Davidson